Onze rijopleiding is opgebouwd in stappen aangepast aan jouw tempo en wensen.

We werken met leskaarten.

Naast de rijopleiding is een goede theorieopleiding onmisbaar. Het kan je een aantal praktijklessen schelen, wanneer je de cursus hebt gevolgd. In 5 avonden gaan we grondig door de lesstof Daarnaast krijg je een theorieboek en een online versie mee om thuis te gaan oefenen en je voor te bereiden op de volgende les. Tijdens de cursus zal er voldoende ruimte zijn om vragen te stellen, dan wel om moeilijke onderwerpen goed uit te leggen.

De tussentijdse toets is een meetinstrument  in de opleiding. Samen met een examinator van het CBR wordt  er gekeken welke adviezen je nog kunt gebruiken om een nog betere chauffeur te worden. Wanneer de 2 bijzondere verrichtingen goed en veilig worden uitgevoerd, verdien je een vrijstelling hiervoor, bij het eerstvolgende examen. En omdat je de procedure al hebt meegemaakt zal je beter voorbereid naar het examen gaan.

Om een praktijkexamen te mogen afleggen zal er een gezondheidsverklaring moeten worden ingevuld. Moet je om welke reden dan ook een vraag beantwoorden met ja, dan dien  je  met de verklaring naar de huisarts te gaan. De verklaring gaat dan naar het CBR. Hier wordt beslist over het vervolg van het traject. Mocht het CBR  beslissen dat je en rij test moet doen, dan is het wenselijk dat je  tussen de 20 en 25 lessen hebt gehad, zodat jij je niveau goed kunt laten zien. De rij test wordt door de rijschool aangevraagd.

Ook bieden wij zeer ervaren chauffeurs die al langer niet hebben gereden  de gelegenheid om opfrislessen te volgen. Ook  wanneer u een rij test moet afleggen bij het CBR kunnen we u daarbij begeleiden.